Impressie

Reacties van enkele deelnemers:

"Het is heerlijk nazomerweer gebleven, ook al koelde het ’s avonds best af. De door Matthieu uitgestippelde route was, zoals altijd, wederom fantastisch. Ook de wildkampeer-plekjes waren fenomenaal: geweldige uitzichten en lekker eten. Ons letterlijke en figuurlijke hoogtepunt was een bergtop van 2501 meter hoog: 360 graden nagenoeg wolkeloos uitzicht! De afdaling en de brede berggraat daarna was ook absoluut geen noodzakelijk kwaad. Alles bij elkaar was er slechts één nadeel aan de hele tocht: het was te kort. En o ja: de hond vond het, ondanks die grote koeien zo dichtbij, eveneens fantastisch".

"Ik heb het als verrijkend ervaren om alle comfort achter me te laten: samen in de natuur zijn waarbij het vooral gaat om primaire basisbehoeften als eten, bewegen en op temperatuur blijven en vooral GENIETEN van al het moois om ons heen. Allemaal waren we uit onze comfortzone maar nooit op een manier dat het te ver ging. De reis heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het zijn in de natuur is geweldig en geeft een ontzettende kick! De natuur die we hebben gezien was adembenemend mooi". 

“Op de koude nachten kijk ik nu lachend terug. Ik blijf zeker wandelen, het brengt me veel ... zo heerlijk in de natuur en sportief bezig zijn".

"Ik denk met enige regelmaat terug aan ons prachtig en bijzonder avontuur. Soms lijkt het voor mij ook bijna onwerkelijk (die kleine tentjes, met de rugzak door de bergen, het geweldige landschap). Het was erg mooi en bijzonder daar met jullie"!

"Heerlijk een paar dagen de bergen in, weg van de alledaagse hectiek; oftwel “off the grid”! Mooie wisselende landschappen, indrukwekkende vergezichten en lekker basic genieten van de rust en het eten na een sportieve inspanning. De tocht was goed voorbereid (maatwerk voor onze groep). Mentale ontspanning door al dat moois en de fysieke inspanning; ik kan er weer tegen aan"!

"Ik voel nog steeds een soort van 'trots'. Dacht zelf dat ik veel minder flexibel zou zijn. Ik vond het waanzinnig leuk daar op die berg met jullie".

Een sfeer impressie van een wildkampeer tocht: 

In de loop van de middag zoeken we een plek voor de eerste overnachting. Dat betekent de tenten opzetten, water halen en een kop koffie of thee zetten. De stilte kan oorverdovend zijn. Bij een zon die ondergaat en een temperatuur die daalt is een warm drankje na de maaltijd zeer welkom. Verder is het kijken en genieten. Je ziet de zon onder gaan achter de bergen: eerst rood, dan lila en dan donker. Turen naar een sterrenhemel die we in Nederland niet meer kunnen zien. Op het eind van een inspannende dag slapen we diep en lang. Na het ontbijt pakken we de rugzak weer in. We zullen regelmatig pauzeren om uit te rusten, te genieten van de omgeving en iets te eten en te drinken. Zo leven we van bos, naar bergpas, naar uitzicht en weer verder het dal in. Op de laatste dag lopen we in enkele uren naar de startplek. Rond het middaguur kan de terugreis beginnen.

Vermeldingen over NatuurGeweldig in de nieuwsrubriek van OpPad (ANWB buitensport magazine):

OpPad nummer 4 2012
OpPad nummer 6 2012

Social

Delen:

Contact opnemen

Voor vragen, tips, fotoserie, nieuwsbrief aanvragen, etc.:

matthieuveldhuis@gmail.com

0644040848

 

© NatuurGeweldig, Matthieu Veldhuis • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 11-01-2019 . • Realisatie: Numaga webontwerp Sitemap (Nederlands)