De seizoenen

We hebben drie bestemmingen dit jaar en daarbij is veel rekening gehouden met de seizoenen.
Schotland staat bekend om zijn 'four seasons in one day' weer. April en mei zijn de droogste maanden. Naast deze reden is er nog een zeer belangrijke om juist dan naar West Schotland te gaan: de midge is er nog niet. Deze kleine vliegjes, bij ons beter bekend als knutjes, bijten graag en zijn op grijze dagen met weinig wind zeer actief. Op onze tocht begin mei, genieten we dus van 'midge free isles'!

Noord Noorwegen kent een verrassend mild klimaat. Dit komt door de directe aanwezigheid van de zee. In de zomer worden vaak zeer aangename temperaturen bereikt en de zon laat zich veelvuldig zien. Wij gaan begin juli, omdat de sneeuw hoger in de bergen weg is en we de hele dag licht hebben.

De ideale seizoenen voor wildkampeer tochten in de Alpen zijn het voor- en najaar. In het voorjaar zijn de dagen lang en de temperaturen mild. Er ligt in de hogere delen nog sneeuw. Het najaar kenmerkt zich door zeer heldere luchten en kortere dagen. De temperaturen zijn in september aangenaam. In beide seizoenen heerst er een grote mate van rust in de bergen. 

Social

Delen:

Contact opnemen

Voor vragen, tips, fotoserie, nieuwsbrief aanvragen, etc.:

matthieuveldhuis@gmail.com

0644040848

 

© NatuurGeweldig, Matthieu Veldhuis • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 11-01-2019 . • Realisatie: Numaga webontwerp Sitemap (Nederlands)