Veel gestelde vragen

Wat kost een kampeertocht?

Bij 4 deelnemers 540,- en bij 5, 430.-

Bijkomende kosten zijn ongeveer 100,-. Deze kosten zijn voor een hotelovernachting obv half pension, carpool kosten en eventuele locale parkeer en/of liftkosten. De hotelovernachting wordt door NatuurGeweldig geboekt en is op basis van een gedeelde 2 persoons kamer. (Bij voldoende beschikbaarheid kan er voor een 1 persoonskamer of een familie kamer worden gekozen).

Wat is inclusief?

Iedere tocht wordt op maat gemaakt en zorgvuldig voorbereid. Dit houdt in dat er bij gebied en zwaarte keuze, rekening wordt gehouden met de verschillen in conditie en bergwandel ervaring. Daarnaast wordt de tocht daar gelopen waar de weersvoorspelling het gunstigst is.

Het eten tijdens de tocht (ontbijt, lunch, diners, koffie en thee), gebruik branders, pannen, waterzakken, tent en water desinfectie. De kampeertocht zelf duurt 3 nachten. Tijdens de tocht reageert en anticipeert de gids op verschillende variabelen: de toestand van het weer, paden en de conditie van de deelnemers. Geen enkele tocht heeft eenzelfde verloop. De gids plant pauzes, zoekt veilig water om te drinken, kiest de plek om de tenten op te zetten. Daarnaast  is hij zeer ervaren en geschoold in het begeleiden van dit type tochten en gediplomeerd in buitensport EHBO.

Hoe zwaar is een tocht?

Er is een basis conditie nodig. Dit betekent dat je zonder problemen 4 uur kan wandelen in heuvelachtig terrein. Tijdens de planning van de tocht worden de conditie verschillen tussen de deelnemers zoveel mogelijk opgevangen. Je wandelt met een rugzak die tussen de 9 en 14 kilo weegt. Het gewicht wordt verdeeld naar draagkracht. Wellicht het belangrijkst is, dat je bereidt bent om comfort achter je te laten. Je wast je in een beek en het toilet is in de vrije natuur.  Spreekt je deze stap in de ongepolijste natuur je aan en heb je de instapconditie, dan heb je de juiste bagage om dit avontuur mee te maken. 

Er zijn drie niveaus: van licht tot uitdagend. En per niveau creëert de gids per individu een extra uitdagingen of ontspanmoment.

Wat is maatwerk?

Iedere tocht wordt op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met individuele mogelijkheden. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf een groep samen te stellen en naar een gebied naar wens te gaan en het niveau vast te stellen. Dit is wat er met maatwerk wordt bedoeld. Denk bijvoorbeeld aan langere tochten naar IJsland of Noorwegen. De datum wordt in overleg bepaald. Naast vaststaande data is er ook een lijst met belangstellenden. Als deze lijst zich heeft gevuld, intermedieert NatuurGeweldig in het vinden van een datum.

Zijn de startplekken van kampeertochten met het openbaar vervoer bereikbaar?

In de praktijk wordt er gecarpoold. De bestemmingen zijn over het algemeen slecht of moeizaam met openbaar vervoer te bereiken. De oplossing is dat er een afspraak gemaakt kan worden zodat je met de auto door een groepsgenoot wordt opgepikt op een station in Zwitserland.

Wanneer zijn de vertrekdata voor volgend jaar bekend?

In het najaar worden deze gepubliceerd. Wil je op de hoogte worden gehouden, vraag dan de nieuwsbrief aan.

Social

Delen:

Contact opnemen

Voor vragen, tips, fotoserie, nieuwsbrief aanvragen, etc.:

matthieuveldhuis@gmail.com

0644040848

 

© NatuurGeweldig, Matthieu Veldhuis • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 12-10-2015 . • Realisatie: Numaga webontwerp Sitemap (Nederlands)