De bestemmingen

De Alpen, en dan met name Zwitserse berggebieden, vormen de belangrijkste bestemming. De uitzichten strekken zich uit van het noordelijke laagland tot vergletscherde toppen. Hier vind je afwisselende berglandschappen. Wij trekken door die gebieden die ideaal zijn om op aanzienlijke hoogte de tenten op te zetten. Er zijn hoog oprijzende kale bergmuren, weidse almen en in het zuiden kastanje bossen en meren. Boven de boomgrens ontmoetten we geregeld gemzen, marmotten en soms een steenbok. Het gevoel alleen op de wereld te zijn is groot.

Een andere geschikte bestemming is het Lake District in Noord Engeland: desolaatheid schouder aan schouder met feeërieke plekjes. De tochten doen qua zwaarte niet onder voor de Alpen. De hoogteverschillen kunnen aanzienlijk zijn en het weer weerbarstig. Beroemd zijn de zogenaamde ‘horseshoe’ wandelingen, waarbij je over een lange afstand de graad van een bergmassief volgt. In de dalen vind je weilanden, bossen, meren, stenen muurtjes, schapen en dorpjes. 

Overige mogelijke bestemmingen: IJsland, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje.

Social

Delen:

Contact opnemen

Voor vragen, tips, fotoserie, nieuwsbrief aanvragen, etc.:

matthieuveldhuis@gmail.com

0644040848

 

© NatuurGeweldig, Matthieu Veldhuis • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 21-06-2015 . • Realisatie: Numaga webontwerp Sitemap (Nederlands)